Århus

Kursusgange og introduktionsaftener:
Der tilbydes 8 kursusgange i efteråret, hvor du kan møde efter studietid sammen med en gruppe af unge fra forskellige steder og uddannelser..
Forud for kurset har du mulighed for at møde op til en introduktionsaften, hvor du hører mere om metoden, hvad du kan forvente, og hvor du også prøver nogle guidede øvelser og anvisninger før kurset.
Introduktionsaftener finder sted i Aarhus tirsdag d. 23. og tirsdag d. 31. oktober kl. 19.30-20.30. Aftenerne er gratis, men kræver tilmelding til mail: info@mindfulness-i-skolen.dk
Er du herefter interesseret i at være med i gruppen, skal du så vidt det er muligt møde op til kursets 8 mødegange, både for dig selv som for gruppens tryghed og dynamik.
Tid:
Kurset foregår torsdage kl. 16.30-18 i perioden fra november-december; dvs. d. 1.11., 8.11., 15.11., 22.11., 29.11., 6.12., 13.12., 20.12.

Sted:
Centralt i Aarhus; Øsal Ling, Lysets Have, Fredensgade 39, Baghuset, Aarhus C.
Du er velkommen i god tid til en kop the. Cykler kan parkeres i gården.
Kom i afslappet tøj til bevægelse. Der er futoner, meditationspuder og tæpper, men du må gerne medbringe en yogamåtte, hvis du har det.

Pris:
Kurset tilbydes til studenterpris, så du kun betaler 87,50 kr. pr. gang (70 kr. + moms) dvs. 700 kr. for 8 kursusgange. Beløbet betales ved tilmelding senest d. 31. okt. til konto: Reg.: 9762 konto: 10289882 (anmærk: Ungegruppe) eller mobile pay: 2342 5604.

Opfølgning:
Hvis der er interesse for det, kan gruppen fortsætte efter nytår som et fast tilbud for unge.

Undervisere:
Rikke Braren Lauritzen. Uddannet og certificeret i mindfulness/MBSR, cand. mag., psyko- og familieterapeut. Udvikler af undervisningsprogrammet Mindfulness i Skolen og formand for Center for Mindfulness i Skolen. Har undervist voksne, børn, unge, familier og fagpersonale i mindfulness i de sidste 8 år.

Jane Tolstrup Christensen. Uddannet mindfulness-instruktør, afspændingspædagog, med lang undervisningserfaring med studerende i professionsfagene. Næstformand i Center for Mindfulness i Skolen.

Initiativtager til kurset:
Anne Marie Jensen, 27 år, lærerstuderende.

Hun skriver:

Jeg har været studerende længe (6 år sammenlagt) og er glad for fleksibiliteten i hverdagen, men oplever også ofte en fornemmelse af ”jeg burde gøre/læse mere”, når jeg holder fri. Efter sidste eksamensperiode ledte jeg derfor efter et yoga-kursus eller lignende, hvor jeg kunne lære at skabe mere indre ro. Her stødte jeg på mindfulness, som lød spændende, men jeg valgte et kursus fra, da det (som studerende) var dyrt og meget omfattende, når der også skulle være tid til arbejde og andre fritidsinteresser.
Jeg har derfor selv snuset lidt til kropsscanninger og er ivrig efter at lære, hvad der ellers gemmer sig i mindfulness. Da jeg stødte på Rikke i forbindelse med et fag på læreruddannelsen i VIA, og hun spurgte ind til vores interesse for et hold for studerende, var jeg hurtigt ret sikker på, at det her kunne være noget for mig.
Min motivation er nysgerrighed, jeg kan både se potentiale i mindfulness for mig personligt og i mit fremtidige job, hvor jeg skal arbejde med unge mennesker. Derfor er jeg nysgerrig efter at lære mere, så jeg kan finde ud af, hvad jeg kan bruge mindfulness til, både for mig selv og med tiden måske også for unge.

Tilmelding og yderligere info:
Kontakt os på mail: info@mindfulness-i-skolen.dk eller telefon: 2342 5604 (Rikke) / 5178 4179 (Jane).