">Banner Mindfulnessprojekt Skoler i Sønderborg

Skoler i Sønderborg

Inspireret af Mindful Schools-programmet

Kari Bjerke fra Mindfulnessway stablede i 2016 egenhændigt to pilotprojekter på benene i Sønderborg. I projekterne underviste hun i mindfulness på to forskellige skoler. Forløbene gennemførte hun på baggrund af sin træning i det Californiske Mindful Schools-program. Fra januar til juni afprøvede hun således mindfulness på fire forskellige klassetrin. Det ene projekt var finansieret af den lokale fond, BHJ-fonden, og tilbød undervisning i tre klassetrin på Nybøl Skolen, i hhv 8 og 10 uger. Det andet var på en privatskole for de såkaldte 1. maj børn. Eleverne var imellem 5 og 12 år.

Lærerne efterspørger mere viden og mindfulness-træning

Evalueringerne viste, at op imod 65 % af eleverne på den ene skole, havde fået noget ud af mindfulness undervisningen, og op imod 80 % på den anden skole.
Der var desuden færre konflikter og et dermed forbedret miljø i klasserne. Mange relationer var blevet styrket og der var kommet større opmærksomhed på nye ting. Mange drenge i 4. klasse lærte at bruge deres vejrtrækning til ”at falde ned”, og andre lærte at regulere deres følelser.

Sidst men ikke mindst viste evalueringen, at lærerne og pædagogerne alle ville have foretrukket, at lære om mindfulness inden deres klasser var blevet præsenteret for metoden.

Hvis du ønsker at vide mere om Mindfulnessforløbet på Nybøl Skolen, finder du hele evalueringsrapporten her:

Evalueringsrapport af mindfulness pilotprojekt på Nybøl Skole i 2016 (pdf)