Om os

Center for Mindfulness i Skolen arbejder for at udvikle og fremme mindfulness i danske skoler. Dette gøres bla ved at indgå samarbejde med skoler, uddannelsesinstitutioner og universiteter om fondsbaserede projekter. Vi udvikler undervisningsmateriale og har søsat en Mindfulness i Skolen-efteruddannelse.

En nystiftet non-profit organisation

Centeret er en almennyttig, upolitisk, sekulær, non-profit organisation.

Du kan læse alt om foreningens vision og mission i vores vedtægter, som du finder lige her:

Vedtægter for CMIS (pdf)

referat fra den årlige generalforsamling 2018 (pdf)

Organisationsplan for CMIS (pdf)

Vi vil sikre høj kvalitet og bredt samarbejde

Center for Mindfulness i Skolen ønsker at være en central aktør, indenfor udvikling og udbredelse af mindfulness i skoler og uddannelsesinstitutioner, samt bidrage med vores ekspertise, viden og erfaring i et udviklingsrum med andre som har samme vision.

Vores center har bla. tilknytning til Mindful Schools i USA. Vi bestræber os på at leve op til, og medvirke til fastholdelsen af, høje internationale standarder for formidling af mindfulness generelt og specifikt til skoler.

Målet med vores Mindfulness i Skolen-undervisningsforløb er at skabe trivsel i en bred forstand, ved at øve evnen til nærvær, opmærksomhed, koncentration, selvbevidsthed og selvaccept, relationskompetence og assertiv kommunikation, venlighed og empati.

Et stærkt fundament at bygge på

Vores udgangspunkt er den evidensbaserede intervention Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) udviklet i 1979 af professor Ph.D., Jon Kabat-Zinn ved Center for Mindfulness, University of Massachusett’s Medical School, som i dag er spredt ud over hele verden og er genstand for stadig voksende forskning.

Jon Kabat-Zinn fortæller her om vigtigheden af mindfulness i skolen på en konference arrangeret af vores mentor-organisation Mindful Schools.

Samarbejde med Mindful Schools

Vores inspiration kommer ligeledes fra Mindful Schools, som blev grundlagt i 2007 som et program til en enkelt skole i Californien, men i dag har udviklet sig til en kæmpe non-profit organisation der tilbyder online og in-person kurser, indhold og netværk for mindfulness i skolen-lærere i alle 50 amerikanske stater og over 100 lande i verden.

At have Mindful Schools som mentor-organisation og samarbejdspartner, er vi dybt taknemmelige for - og også ret stolte af.

Mindful Schools link