Efteruddannelse i mindfulness - vær med fra starten

Efteruddannelse

Det er med stor glæde, vi nu kan præsentere vores længe ventede Mindfulness i Skolen-efteruddannelse. Det har fra begyndelsen været et erklæret mål, at udvikle og udbyde en let tilgængelig efteruddannelse af høj kvalitet, målrettet lærere såvel som pædagoger, med interesse for at praktisere og formidle mindfulness. Læs om uddannelsens opbygning længere nede på siden.

Efteruddannelse i 3 moduler med opstart september '17

Sidst i september måned, vil de første deltagere gå i gang med den nye efteruddannelse, og dermed tage hul på et spændende og lærerigt kursusforløb. Tilmeldingen er netop åbnet, og hvis du er lærer eller pædagog med interesse for mindfulness, kan du også være med. For at opnå certificering som "Mindfulness i Skolen-lærer" skal du gennemgå alle uddannelsens tre moduler, hvilket vil kunne foregå henover en periode på sammenlagt ca 9 måneder. Såfremt du allerede har gennemført et MBSR-forløb i anden sammenhæng, vil det evt. kunne gøre det ud for uddannelsens modul 1.

- Modul 1 er et 8-ugers Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) kursus, som udbydes af Center for Mindfulness i Skolens erfarne MBSR-lærere, med særligt kendskab til Mindfulness i Skolen-undervisningsprogrammet. Der oprettes forløb flere steder i landet.

- Modul 2 er et Praktikum-modul, udformet som 3-døgns internat med grundig indføring i undervisningsprogrammet, og træning af kursusdeltagerne i formidling af mindfulness til skoleelever.

- Modul 3 et 8-ugers fleksibelt online-modul, hvor e-læring går hånd i hånd med supervision på mindfulness-undervisningsforløb i egen klasse.

Læs mere om de enkelte moduler længere nede på siden - eller download en fyldestgørende kursusbeskrivelse her:
Kursusbeskrivelse for Mindfulness i Skolen-efteruddannelse(pdf)

Tilmeldingsformular

Baseret på MBSR

I udformningen af denne danske efteruddannelse, har vi ladet os inspirere af uddannelserne fra erfarne og anerkendte udenlandske organisationer, nemlig amerikanske Mindful Schools og engelske Mindfulness in Schools Project.

Uddannelsen funderes på Mindfulness Baseret Stress-reduktion (MBSR), og er dermed tro mod de oprindelige anvisninger på, hvordan mindfulness udvikles som en langsom, gradvis og grundig metode. Uddannelsen vil leve op til de internationale standarder for en Mindfulness-Based Approach (MB-A) formuleret af The UK Integrity Network’s ”Guidelines for Trainers of Mindfulness-based Teachers”.

Til gavn for eleven, klassen, læreren, pædagogen - ja, for hele skolen!

Ved at bringe mindfulness ind i folkeskolen, får en certificeret Mindfulness i Skolen-lærer et værdifuldt redskab, i den vigtige kobling mellem faglige og understøttende aktiviteter der fremmer læring, fordybelse og trivsel.

Læreren og/eller pædagogen vil, som efteruddannet i mindfulness som metode, kunne tilbyde sin skole mindfulness-undervisning, enten som en integreret del af den normale undervisning, som en aktivitet i den understøttende undervisning, eller som et specifikt valgfag.

Metoden har også potentiale til at blive en fælles praksis på skolen, som både lærere, elever og personale kan lave sammen f.eks. til morgensamlinger, fællesarrangementer, som aktiviteter i bevægelse, trivsel, teambuilding osv..

Efteruddannelsen vil styrke de deltagende lærere og pædagogers egen stresshåndtering, mentale velbefindende og nærvær i klasseundervisningen. Underviserens egen mindfulness vil ikke bare have en afsmittende effekt på hans eller hendes sundhed, og dermed nedsat sygefravær, men også bidrage til større arbejdsglæde og bedre kontakt til eleverne.

I forhold til inklusion, er der erfaringer der tyder på at mindfulness har potentiale, både i klassesammenhæng, i mindre grupper og individuelt.

Uddannelsesforløbet i Mindfulness i Skolen er inddelt i tre moduler, og strækker sig over en ni måneders periode, hvilket sikrer en grundig indføring og bæredygtig forankring hos læreren/pædagogen. Det henvender sig både til lærere og pædagoger, med elever på et hvilket somhelst klassetrin, i folkeskolen, efterskolen, friskoler, privatskoler og andre aktører, herunder til speciallærere, inklusionslærere, vejledere, AKT-lærere, trivselskonsulenter m.fl.

Modul 1: Mindfulness Based Stress Reduction

Første modul kalder vi også "Mindfulness til dig selv". Det er her du lærer og udforsker den helt grundlæggende mindfulness-praksis, og får opbygget det stærke fundament, du kan bygge videre på med modul 2 og 3 i efteruddannelsen.

I kursusbeskrivelsen for modul 1 finder du en liste med kontaktinformationer for vores dygtige MBSR-lærere. Det er erfarne mindfulnessundervisere som samtidig har særligt kendskab til Mindfulness i Skolen-programmet. Geografisk dækker vi det meste af landet.

Kursusbeskrivelse Modul 1: MBSR(pdf)

Kursusbeskrivelse for Modul 1 i Sønderborg(pdf)

Modul 2: Praktikum

I løbet af 3 intensive døgn, bliver du grundigt indført i det danske skoleprogram.

Uddybende beskrivelse af Modul 2 er undervejs!

Modul 3: Online

Parallelt med den undervisning du modtager i dette 8 ugers webbaserede kursusmodul, varetager du et Mindfulness i Skolen undervisningsforløb for elever på din skole. Undervejs får du online-supervision af en af Center for Mindfulness i Skolens mest erfarne mindfulnesslærere. Deltagere har adgang til vores store Mindfulness i Skolen onlineunivers, og dermed til en bred vifte af materiale. Der vil bla. være webinarer, som går i dybden med områder som du som lærer/pædagog har brug for i forbindelse med at igangsætte din egen mindfulnessundervisning. Webinarer og andet materiale kan tilgås når det passer ind i din hverdag.

Uddybende beskrivelse af Modul 3 er undervejs!

Kursusbeskrivelse

Her kan du downloade den fulde kursusbeskrivelse:

Kursusbeskrivelse for Mindfulness i Skolen-efteruddannelse(pdf)

Tilmeldingsformular

Efteruddannelsens underviserteam

Underviserteamet består af erfarne og kvalificerede mindfulness/MBSR-lærere, børne/unge-yogalærere, supervisorer og specialister. Fra venstre ses: MBSR-lærer og psykolog Heidi Greve Nielsen, cert. MBSR-lærer, supervisor og psykoterapeut Merethe Morgen, MBSR-lærer og yogalærer Alice Kjeldsen, MBCT-lærer, psykolog og autisme-specialist Sabrina Justesen Leoni, børneyogalærer Lotte Dohn Rix, MBSR-lærer og børneyogalærer Jane Koller, cert. MBSR-lærer, supervisor og psyko- og familieterapeut Rikke Braren Lauritzen, mindfulnessinstruktør og psykomotorisk terapeut Jane Tholstrup Christensen, mindfulnessinstruktør, psykoterapeut og ikkevoldelig-kommunikationslærer Kari Bjerke, MBSR-lærer, folkeskolelærer og psykolog Karine Parello-Plesner. I teamet indgår også MBSR-lærer og forsker/docent Jesper Dahlgaard og cert. børne/unge-yogalærer og psykoterapeut Emmamaria Vincentz.

Arrangementer

Se hvor og hvornår vi afholder informationsarrangementer om efteruddannelsesprojektet

Følg os

Følg Center for Mindfulness i Skolen på Facebook, hvis du vil holdes opdateret på nyt om efteruddannelsesprojektet, arrangementer og den seneste viden på området.

Følg os på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsmail

* indicates required

Powered by MailChimp