Lancering af Mindfulness i Skolen

Vær med når vi lancerer det gratis undervisningsmateriale "Mindfulness i Skolen", som er målrettet elever i 7.-10. klasse. Der er tale om et omfattende materiale, som er resultatet af et forskningsprojekt og undervisningsprogram finansieret af Undervisningsministeriet. Vi afholder events i København d. 17/8 og Aarhus d. 22/8. Læs mere om arrangementerne længere nede på siden, hvor du også kan finde ud af hvordan du tilmelder dig.

Invitationen som pdf

Invitation til lanceringsevent for Mindfulness i Skolen (pdf)

Gratis undervisningsprogram tilbydes mod stress i skolen

Et helt nyt undervisningsprogram bestående af en omfattende e-læringsportal og app til danske skoler offentliggøres nu af Mindfulness Foreningen og Center for Mindfulness i Skolen.

E-læringsprogrammet består af 16 temaer inden for mindfulness, herunder hvordan man kan hjælpe sig selv i forhold til negative tanker og følelser, stress og eksamensangst, forbedre trivsel, sammenhold og kommunikation i klassen, og hvordan man styrker sig selv og sit miljø. Undervisningsmaterialet passer til den understøttende undervisning som styrkelse af læringsmiljøet gennem øget opmærksomhed, koncentration, inklusion og trivsel.

Stressfri Ungdom - projektet bag materialet

Undervisningsmaterialet Mindfulness i Skolen, er resultatet af et 2-årigt forsknings- og udviklingsprojekt kaldt Stressfri Ungdom. Projektet blev udført i samarbejde mellem forsker Anne Maj Nielsen, lektor, Ph.d. ved Danmarks Pædagogiske Universitet, og Mindfulness Foreningens konsulent, Rikke Braren Lauritzen. Undersøgelsen af mindfulness til danske skoleelever er den første af sin slags i Danmark og resultaterne er meget positive.

Det er Rikke Braren Lauritzen, som har udviklet undervisningsprogrammet, og varetaget undervisningen af eleverne hvis klasser deltog i projektet. Rikke er certificeret mindfulness/MBSR-underviser, uddannet psyko- og familieterapeut MPF og formand for Center for Mindfulness i Skolen.

En eftermiddag med oplæg og yoga-workshop

Vi glæder os til at invitere alle interesserede med, til en spændende eftermiddag med fokus på mindfulness i skolen. Vi skal fejre at det flotte og omfattende, forskningsbaserede undervisningsmateriale i mindfulness, nu er klar til fri afbenyttelse. Du kan møde såvel foreningerne, udviklerne og forskeren bag. Der vil være spændende oplæg og workshop i yoga til børn og unge.

Programmet lyder på:

• Officiel lancering af nyt undervisningsprogram, v. Mindfulness Foreningen og CMIS, som er værter for et mindre traktement.
• Præsentation af Mindfulness i Skolen undervisningsmaterialet, v. udvikleren Rikke Braren Lauritzen.
• Foredrag om forskningsundersøgelsen ”Mindfulness for unge”, v. Anne Maj Nielsen, DPU (i København), og fremtidig forskning i programmet v. Jesper Dahlgaard, VIA (i Aarhus).
• Erfaringer med Mindfulness i Skolen v. folkeskolelærere Trine Kryger-Hansen og Carsten Møller (i Aarhus)
• Workshop i børne/ungeyoga – en introduktion v. Emmamaria Vincentz, Lille Yogahus, (i København) og Anne Kongstrup, Skoleyoga, (i Aarhus).
• Information om ny efteruddannelse i MiS med start i efteråret. Uddannelsesbrochure udleveres og undervisningsteamet præsenteres.

Alle skoler, skoleforvaltninger, fagpersonale, forældre og andre interesserede er meget velkomne.

Sjælland, torsdag d. 17. august

Kulturstationen i Vanløse
Jernbane Allé 38 (tæt ved Metroen)

Tilmeldingsformular til lanceringsevent i København (åbner i nyt vindue)